Mijn verhalen

Boze boerin oogst lof

Astrid Francis-Kraaij haalde de landelijke media als ‘Boze Boerin’ nadat ze zes ton piepers voor het kantoor van DEEN in Hoorn had gedumpt.

Ondernemen met liefde

Terwijl Nederlanders hier en daar in opstand komen tegen de beperkende coronamaatregelen en sommige ondernemers de rek in de regels verkennen, geven Clint en Stella Wals een positieve draai aan de crisis. 

Droom komt uit in Dalfsen

Pieter en Ilona Lust uit Oostzaan koesterden al jaren een droom: een minicamping beginnen. Bij dromen is het niet gebleven.

Woonhuis Grietje Tump krijgt monumentale status

Tien jaar heeft beheerder Frans Poulain er op moeten wachten en toen was het dan eindelijk zover: na de toezegging dat het woonhuis van Museum Grietje Tump een gemeentelijk monument zou worden schroefde burgemeester Dennis Straat eigenhandig het felbegeerde blauwe bordje op de gevel.

Creativiteit in coronatijd

Kunstenaar Henk Veen zoekt en vindt in deze coronatijd vol dichte deuren en belemmeringen andere wegen om zijn werk te tonen en aan de man te brengen.

‘Jopie blijft Jopie en ook ik blijf mezelf’

Zij is een ‘jongensachtig meisje’, hij een ‘meisjesachtige jongen’. Maar ze zijn vooral zichzelf. En juist daardoor houden ze het al zo lang met elkaar vol: Joop en Tilly Schmidt zijn vijfenzestig jaar gelukkig getrouwd.

‘De populariteitsprijs hoef ik niet te winnen’

Groot postuur, zelfverzekerd vanwege zijn bestuurlijke ervaring en een energieke uitstraling. Wimar Jaeger (55) zie je niet gauw over het hoofd. Als waarnemend burgemeester past hij gedurende vier à vijf maanden niet slechts op de Oostzaanse winkel.