Mijn boeken

Ondernemers van dichtbij

Ondernemen is doen. Dat is de boodschap van het boek Ondernemers van dichtbij; ‘Als je iets aandurft, gebeurt er iets’. In het boek delen succesvolle ondernemers uit Hoorn hun kennis en ervaring. Sylvia Bakker (trainer/coach ProDiCo) nam het initiatief en interviewde samen met mij de ondernemers, ik schreef de verhalen, Rianne Noordegraaf maakte er waanzinnig mooie foto’s bij.

Boek Ondernemers van dichtbij
Succesvolle ondernemers aan het woord.

Een Roomsche enclave

De Lourdesschool, 100 jaar katholiek onderwijs in Westbeemster. Daarover gaat het boek Een Roomsche enclave. Het beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van de lagere school in Westbeemster. Van de bouw in 1910 en de school tijdens de twee wereldoorlogen tot de komst en het vertrek van de kloosternonnen. Het boek heb ik geschreven samen met journalist Marc van den Eerenbeemt en programmamaker Kees Vlaanderen. Dit onder het toeziend oog van coördinator Anouk Duif.

Boek Een Roomsche enclave
100 jaar Lourdesschool – van 1910 tot 2010.

Ik ben ik

‘Ik ben ik’ is de lijfspreuk van Gerda Emmers-Geistd√∂rfer. Een succesvolle onderneemster met een boeiend leven. Over haar gaat dit levensverhaal.

Een succesvolle onderneemster met een boeiend leven.Mijn verhaal

Leo Finkers was ooit Jehova’s getuige, samen met zijn gezin. Daar is hij – als enige – mee gestopt. Dat had voor hem ingrijpende gevolgen. Hij heeft zijn verhaal verteld en dat staat in dit boek.

Het verhaal van Leo Finkers.

‘Ik ben een volhouder’

Nel van Keulen was een stadsmeisje en trouwde met een boerenzoon. Op het platteland wachtte een geheel nieuw leven. Een leven vol hobbels en kuilen. Het leverde een prachtig verhaal op.

Van stadsmeisje tot boerin.

Mijn verhaal

Een leven lang werken in een verffabriek, met een afweergeschut Duitse stuka’s proberen te raken in de Tweede Wereldoorlog, zijn rol in de politiek, talloze bergwandelingen. Het leven van Jaap Teer is vastgelegd in dit boek.

Het boeiende leven van Jaap Teer.

Echt een geluksvogel – Ber van der Molen

De man achter de Rolykit. En nog veel meer. Ber van der Molen was in zijn werkzame leven een inventieve ondernemer. En sowieso een meer dan interessante en vermakelijke persoonlijkheid. Dat komt terug in zijn levensverhaal.

De man achter de Rolykit.