Hoe de sportschoolhoudster mij inspireerde

SportStudio Landsmeer was ooit een ontmoetingsplek waar veel dorpelingen elkaar troffen. Ze werkten aan hun conditie, fitheid en lijf. Na afloop was het geen kwestie van douchen, omkleden en wegwezen. De meeste sporters bleven gezellig hangen en dronken samen nog even een kopje koffie of thee. Soms met iets erbij. Ja, moet kunnen toch? 

En toen kwam de klad erin.   

De eigenaar had er niet zo veel zin meer in en dat merkte je. De sfeer werd wat minder, sporters liepen na afloop al snel de deur uit of kwamen niet meer. 

Totdat een van de klanten, Meryem Ermis, haar ondernemerszin aansprak en de studio van de eigenaar overnam.  

Haar voornaamste doelstelling: haar klanten blij maken. Gewoon door wat meer aandacht aan hen en aan het bedrijf te geven. En daarnaast door nieuwe activiteiten in het programma op te nemen. Denk aan trampolinespringen voor kinderen, Femimove (dansen met een stok in je handen) en EMS Bodytech. Ook gaat ze yogalessen bieden en heeft ze een Shiatsu-trainer in huis gehaald. 

De pot voor koffiemuntjes zat weer vol

Meryem is nog maar een paar maanden bezig, maar de gezellige sfeer kwam al snel weer terug. Dat werd onderstreept toen een van de trainers haar vertelde dat de pot voor de koffiemuntjes weer vol zat. Ze was er blij mee. Niet vanwege het geld, maar wel omdat de mensen dus weer blijven hangen.  

Sommige klanten spraken het uit: “Het is weer die leuke sportschool die het vroeger was!” 

Bevlogen en enthousiast

Wat is het geheim van Meryem? Heel simpel: ze is bevlogen en enthousiast en bedrijft haar studio met aandacht en liefde. Dan kan het gevolg niet uitblijven. Het is het verschil tussen niet omkijken naar een plant en hem laten verleppen of er af en toe water in gieten en het stof van de bladeren afvegen. Dan bloeit die vanzelf op. 

Geïnspireerd

Ik ken dit verhaal omdat ik Meryem voor mijn krant heb geïnterviewd. Ze heeft me onbedoeld geïnspireerd om meer te doen met bloggen en daar vooral veel plezier aan te beleven. Ik denk dat de lezers zich dan ook wel zullen aandienen. 

Intussen kijk ik eens om me heen. Ik heb afscheid genomen van mijn werkster omdat ik dicht bij huis werk en ik meer tijd heb om de boel  bij te houden, maar er mag wel even iets gebeuren. 

Zodra ik de laatste punt heb gezet, ga ik stofzuigen, dweilen en mijn koelkast van binnen schoonmaken. O ja, de planten geef ik ook maar eens wat water. Ze staan er wat triest en verlept bij.   

Gieter

  

2 antwoorden op “Hoe de sportschoolhoudster mij inspireerde”

  1. Deze prachtige, lieve woorden verdient zij en haar team.
    Het is ook leuker en gezelliger geworden.
    Ik hoop op veel nieuwe leden voor Sportstudio Landsmeer.
    De sportschool waar iedereen (bijna iedereen) elkaar kent, waar je je thuis en op je gemak voelt.
    Geweldig TEAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *